Ένα ρομπότ για κάθε σπίτι

Έρευνα κάνει σαφές πως το ρομπότ δεν είναι απαραίτητο πως θα είναι ανθρωποειδές, αλλά μπορεί να είναι κατάλληλο για την εκτέλεση ενός συγκεκριμένου έργου

Τα ρομπότ φαίνεται πως καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο τις θέσεις εργασίας που κάποτε είχαν οι άνθρωποι, ενώ πολλοί Αμερικανοί φαίνεται πως θα έχουν από ένα στην κατοχή τους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το CNBC, ένα στα 10 αμερικανικά νοικοκυριά θα έχουν ένα ρομπότ στο σπίτι μέχρι το 2020, ενώ φέτος η αναλογία είναι 1/25.

Η έρευνα κάνει σαφές πως το ρομπότ δεν είναι απαραίτητο πως θα είναι ανθρωποειδές, αλλά μπορεί να είναι κατάλληλο για την εκτέλεση ενός συγκεκριμένου έργου. Η ερευνητική εταιρία όρισε ως ρομπότ μια «αυτόνομη, κινητή ηλεκτρική μηχανή, ικανή να προγραμματίζεται και να επαναπρογραμματίζεται, που χρησιμοποιείται στο σπίτι και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εμπορικό τρόπο. Πρέπει να έχει αντίληψη του περιβάλλοντός της σε ένα βαθμό και να μπορεί να αντιδρά σε αυτό».

Το έργο από το οποίο θα ξεκινήσουν να «υπηρετούν» τον άνθρωπο αυτά τα ρομπότ είναι το νοικοκυριό. Πάντως, διάφορες εταιρίες πειραματίζονται επάνω στον τρόπο που θα μπορούσε ένα ρομπότ να αλληλεπιδρά με τον άνθρωπο, ωστόσο η εταιρία που διεξήγαγε τη συγκεκριμένη έρευνα τόνισε πως οι επιδόσεις των πιο περίπλοκων ρομπότ –αν και βελτιώνονται- περιορίζονται από την τεχνολογία που προς το παρόν έχουμε στη διάθεσή μας.
18/12/2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου