Ανθρωποειδή και πολεμικά ρομπότ στη Παγκόσμια Έκθεση Ρομπότ του Πεκίνου (εικόνες και video)

Η Παγκόσμια Έκθεση Ρομπότ φιλοξενήθηκε στο Πεκίνο από τις 23-25 Νοεμβρίου και αποτελεί μέρος της τριήμερης Παγκόσμιας Διάσκεψης Ρομπότ, που περιλαμβάνει επίσης ένα φόρουμ και ένα διαγωνισμό ρομπότ για τα δημοτικό σχολείο και ομάδες εφήβων στο γυμνάσιο. Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα φιλοξενεί ένα τέτοιο γεγονός.

Περισσότεροι από 100 εμπειρογνώμονες, 12 διεθνείς οργανώσεις και περισσότερες από 120 εταιρείες στον τομέα παραβρέθηκαν στη συνέντευξη. Τα ρομπότ που εμφανίζονται, χωρίζονται στις βιομηχανικές, στις παροχές υπηρεσιών και στις εξειδικευμένες κατηγορίες. 
Μια σειρά από ρομπότ «επίθεσης» που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας έχουν παρουσιαστεί στην Κίνα.

Ανάμεσά τους είναι μια μηχανή, μεγέθους παιχνιδιού, που φέρει όπλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων για χρήση στην πρώτη γραμμή.Τα ρομπότ, «μπορούν να συντονιστούν μεταξύ τους στο πεδίο της μάχης».
Ένα από τα ρομπότ θα χρησιμοποιηθεί για τις αρχικές αποστολές αναγνώρισης.

Το ρομπότ αυτό είναι ένα εκ των τριών νέων συσκευών «αντι-τρομοκρατίας» που παρουσιάστηκε, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua .

Η κινεζική εταιρία Tami Intelligence παρουσίασε το ανθρωποειδές ρομπότ Xiaoluo. Έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους, ακόμη και να παρουσιάζει σόου στην τηλεόραση.

  «Το ρομπότ μπορεί να πάρει πολλές εκφράσεις του ανθρώπινου προσώπου και η οθόνη που είναι εγκατεστημένη στα μάτια του, δίνει μια καλή αίσθηση αλληλόδρασης στον κόσμο. Μπορεί να κάνει τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή μπορεί να μιμηθεί τις κινήσεις σας, όταν βρίσκεστε μπροστά του. Αναγνωρίζει εάν είστε άνδρας ή γυναίκα, μπορεί να πει την ηλικία σας και να δει αν είστε χαρούμενος και πόσο χαρούμενος είστε» τόνισε ο Λιού Μπογί, υπεύθυνος του προϊόντος στην εταιρία Tami Intelligence.

Τις εντυπώσεις όμως έκλεψε το ρομπότ Geminoid F που μοιάζει με γυναίκα του Εργαστηρίου Ισιγκούρο Χιρόσι του Πανεπιστημίου της Οσάκα. Οι επισκέπτες της έκθεσης συνωστίζονταν γύρω του για να βγάλουν φωτογραφίες και να του μιλήσουν. Οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο.

«Φυσικά, ο τελικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, αντί να παρουσιάσουμε που μπορούμε να φτάσουμε, χρησιμοποιώντας αυτό το ρομπότ. Είναι όμως ακόμη δύσκολο, καθώς το σύστημα αναγνώρισης φωνής δεν δουλεύει, ειδικά σε ένα τόσο θορυβώδες περιβάλλον που βρισκόμαστε» εξήγησε ο Κοχέι Ογκάουα, δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα.


Ένα μεγάλο μέρος της έκθεσης ήταν αφιερωμένο στα ρομπότ που προορίζονται για βιομηχανική χρήση. Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που λανσάρουν ρομποτικές καινοτομίες με στόχο τη μείωση της ανθρώπινης εργασίας. Παράλληλα παρουσιάστηκαν και οι μελλοντικές τάσεις στο χώρο για τους επίδοξους επενδυτέςthecuriosityofcat
2/12/2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου