Φωτογραφίζοντας το φως (video)

Το φως ταξιδεύει με την εξωφρενική ταχύτητα των 186,282 μιλίων ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που καθιστά δύσκολο να φωτογραφηθεί με ακρίβεια. Αλλά υπάρχει  λύση: η super slow-mo camera . 

Χάρη στις προσπάθειες μιας ομάδας ερευνητών στο MIT, μπορούμε να συλλάβουμε τώρα το φως που ταξιδεύει. Κατασκεύασαν μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή που τραβάει ένα τρισεκατομμύριο καρέ ανά δευτερόλεπτο - φοβερά γρήγορα - και με τον τρόπο αυτό είναι ικανοί να παρακολουθούν τις επιδράσεις του φωτός καθώς ταξιδεύει σε όλα τα αντικείμενα.


Ακόμη και αν η κάμερα έχει μια τεράστια ταχύτητα, εξακολουθεί να απαιτείται ένα τεράστιο ποσό χρόνου για να δημιουργηθεί ένα βίντεο ικανό να παρακολουθηθεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα λέιζερ και η κάμερα εργάζονται σε συνδυασμό για να συλλάβουν το φως καθώς ταξιδεύει διαμέσου του χώρου. Αλλά για να πάρετε μια συνολική εικόνα, η κάμερα χρειάζεται να τραβήξει 500 φωτογραφίες του κάθε τμήματος ενός αντικειμένου. Μετά από αυτό, τα καρέ ενώνονται από κοινού για να δημιουργήσουν ένα βίντεο της κίνησης του φωτός.  Παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο!


  thecuriosityofcat
  1/10/2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου