Ο φουτουριστικός διάδοχος του θρυλικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους U-2

Το κατασκοπευτικό U-2 είναι ένα από τα εμβληματικότερα αεροσκάφη του Ψυχρού Πολέμου, και οι εκσυγχρονισμένες παραλλαγές του συνέχισαν και συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για πολλά χρόνια μετά το τέλος του.

Η νέα εκδοχή του- ένας πραγματικός «διάδοχος»- είναι στα σκαριά εδώ και καιρό, και πρόσφατα η Lockheed Martin (Skunk Works) αποκάλυψε την κατεύθυνση στην οποία κινείται η δουλειά της- αυτήν του αεροσκάφους τακτικής αναγνώρισης TR-X.


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του FlightGlobal, το TR-X είναι εξέλιξη της πρότασης για ένα δυνητικά μη επανδρωμένο U-2 και στην ουσία είναι περισσότερο ένα αεροσκάφος «για όλες τις δουλειές», μια πλατφόρμα παρακολούθησης σε συνθήκες ειρήνης και πολέμου, παρά ένα αεροσκάφος βαθιάς διείσδυσης (όπως το θρυλικό, χάρη στις θαυμαστές ακόμα και σήμερα επιδόσεις του, SR-71 Blackbird).

Η εταιρεία δημοσιοποίησε μια καλλιτεχνική απεικόνιση του TR-X στη συνδιάσκεψη της Air Force Association στις 14 Σεπτεμβρίου.

Το αεροσκάφος προορίζεται να αποτελεί μια οικονομικότερη πλατφόρμα, με προσανατολισμό προς την τακτική αναγνώριση αντί της στρατηγικής, με ιδανικό επιχειρησιακό υψόμετρο τα 70.000 πόδια.

Το όραμα της εταιρείας είναι η δημιυοργία ενός στόλου 25-30 αεροσκαφών- ανάλογα με τις απαιτήσεις όσον αφορά στην αντοχή του (σημειωτέον, σήμερα οι απαιτήσεις των HΠΑ στον συγκεκριμένο τομέα καλύπτονται από 17 U-2 και 21 Global Hawk).

Η πρόταση της Lockheed Martin στοχεύει αποκλειστικά στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και όχι στη CIA ή κάποια άλλη κυβερνητική υπηρεσία. Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο να τεθεί σε ενεργό υπηρεσία το 2025.


naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου