Νέο σχέδιο της NASA: Κατακτώντας τις σκουληκότρυπες

Η NASA έχει αποκαλύψει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει ταξίδια μέσα από παραμόρφωση του χωροχρόνου και σκουληκότρυπες ώστε να καταστεί δυνατό να ταξιδέψουμε στο μακρινό σύμπαν.


 Η Nasa αναφέρει ότι θα ερευνήσει άγνωστη φυσική σε μια προσπάθεια να «φέρει επανάσταση στην εξερεύνηση του διαστήματος».

Με το πρόγραμμα Technology Roadmaps θα προχωρήσει στη βελτίωση της κατανόησης της βαρύτητας, του χωροχρόνου και του κβαντικού κενού και θα μπορούσε σύντομα να είναι δυνατή η αποστολή ρομπότ σε διαστρικές αποστολές.

Αυτές οι επαναστατικές μορφές προώθησης είναι μερικές μόνο από τις πολλές τεχνολογίες, που ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να αναπτύξει για τα επόμενα 20 χρόνια. Μεταξύ των πεδίων που πρέπει να μελετηθούν είναι τα ρομπότ, η ανθρώπινη εξερεύνηση, τα συστήματα προσγείωσης και της νανοτεχνολογίας.

Αλλά είναι οι αναδυόμενες τεχνολογίες προώθησης, που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τη NASA να αποκαλύπτει ότι θα προσπαθήσει να "σπάσει" τη φυσική στο εργαστήριο για να δημιουργήσει μηχανές που δεν έχουμε ξαναδεί.  

Ταξίδι μέσα από παραμόρφωση του χωροχρόνου

Το πιο εντυπωσιακό από αυτά τα σχέδια είναι εκείνο που αφορά τις σκουληκότρυπες τις οποίες η NASA ευελπιστεί να… κατακτήσει. 
Οι ειδικοί τις ονόμασαν «σκουληκότρυπες» και στην πραγματικότητα είναι εξισώσεις πεδίου του Αϊνστάιν για τη βαρύτητα. Θεωρητικώς οι σκουληκότρυπες είναι σήραγγες που συνδέουν σημεία του χωροχρόνου. Με απλά λόγια, αν κάποιος εισέλθει σε μια σκουληκότρυπα, ας πούμε λίγο έξω από τη Γη, μπορεί σε χρόνο dt να βρεθεί σε ένα απομακρυσμένο σημείο του Γαλαξία ή και του Σύμπαντος - υπό κανονικές συνθήκες θα χρειαζόταν χιλιάδες ή εκατομμύρια έτη για να φτάσει ως εκεί. Τώρα η NASA ανακοίνωσε ότι θα αναζητήσει τρόπους για να μπορέσει να τις εντοπίσει και να τις εκμεταλλευτεί!
Στις αρχές Απριλίου, εν τω μεταξύ, η NASA ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση για την επαναστατική μηχανή VASIMR (εικονίζεται) - μια μορφή προώθησης μέσω πλάσματος που θα μπορούσε να φθάσει τον Άρη σε 39 ημέρες, αντί για οκτώ μήνες. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις τεχνολογίες που ο οργανισμός αναφέρεται στον τελευταίο τεχνολογικό χάρτη του.  

Μια πρόσφατη εξέλιξη, ήταν το EMDrive, που μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ώση χωρίς καύσιμα πυραύλων. Παρέχει ώθηση σε ένα διαστημόπλοιο από αναπήδηση μικροκυμάτων σε ένα κλειστό δοχείο. Στη φωτογραφία είναι η πρώτη συσκευή που δημιουργήθηκε από τον Roger Sawyer

«Θα διερευνήσουμε άγνωστα πεδία της φυσικής σε μια προσπάθεια να φέρουμε επανάσταση στη διαστημική εξερεύνηση. Βελτιώνοντας τις γνώσεις μας για τη βαρύτητα, τον χωροχρόνο, και το κβαντικό κενό ίσως καταφέρουμε και μάλιστα σύντομα να στείλουμε ρομπότ σε διαστρικές αποστολές» αναφέρει σε ανακοίνωση της η NASA. Σε επόμενη φάση θα επιδιωχθεί η κατασκευή διαστημικών σκαφών που θα μπορούν να ταξιδέψουν στον χωροχρόνο για να πραγματοποιηθούν και επανδρωμένες αποστολές σε περιοχές μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Από τα υπόλοιπα σχέδια του προγράμματος η NASA ανακοίνωσε ότι θα ρίξει βάρος στην ανάπτυξη νέων συστημάτων προώθησης πυραύλων και διαστημοπλοίων.
  

Το διαστημικό σκάφος που σχεδιάστηκε από τη NASA ο επιστήμονας Δρ Χάρολντ Γουάιτ, χρησιμοποιεί «δαχτυλίδια» για να παραμορφώσουν τον χώρο-χρόνο και θα ταξιδεύει τεράστιες αποστάσεις εν ριπή οφθαλμού

Ο επιστήμονας της NASA Χάρολντ Γουάιτ σχεδίασε το εικονιζόμενο σκάφος το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί την περίφημη ταχύτητα δίνης που χρησιμοποιούσε και το διαστημόπλοιο Enterprise  Star στη θρυλική σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek. H ταχύτητα δίνης επιτρέπει το ταξίδι στον χωροχρόνο ώστε να μετακινείται ένα σκάφος από μια περιοχή του Σύμπαντος σε μια άλλη σε χρόνο dt.

Ο οργανισμός θέλει να αναπτύξει τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να εργαστούν στο κενό του διαστήματος - όπως η προγραμματισμένη αποστολή αστεροειδούς της NASA στην δεκαετία του 2020.

Μέχρι το 2026 λένε ότι μπορεί να είναι εφικτό να ξεκινήσει μια μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη και να φέρει βράχια πίσω στη Γη από τον κόκκινο πλανήτη, πριν από μια επανδρωμένη αποστολή το 2033.

Και θέλουν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν χρήση των πόρων σε άλλους κόσμους, όπως ο Άρης να «μειώσει δραστικά τη μάζα εκτόξευσης και το κόστος των αποστολών της ανθρώπινης εξερεύνησης."

Οι πλήρεις χάρτες πορείας μπορούν να προβληθούν στην ιστοσελίδα της NASA.
thecuriosityofcat

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου