Ο νέος βοηθός πωλήσεων: OSHbot το ρομπότ (video)

Η εταιρεία Lowe's Innovation Labs, ετοιμάζεται να εξαπολύσει στον τομέα λιανικών πωλήσεων, δύο πολύγλωσσα ρομπότ που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αγοραστές να περιηγούνται τα καταστήματα γρήγορα και εύκολα.

Τα εν λόγω ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν σε ένα κατάστημα της Orchard Supply Hardware στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, με σκοπό να διερευνηθεί το πώς η ρομποτική τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των πελατών και των εργαζομένων.
 

"Οι άνθρωποι θέλουν να έρθουν και να βρουν ακριβώς πού θέλουν να πάνε», δήλωσε ο Kyle Nel, στέλεχος της Lowe's Innovation Labs . "Και θέλουν να έχουν μια συνομιλία, αντί να προσπαθούν να βρουν ένα χάρτη."

Υπογραμμίζοντας τον “αέρα” επιστημονικής φαντασίας που χαρακτηρίζει τα OSHbot δήλωσε: “Αναπτύξαμε τεχνολογία αυτόνομων ρομπότ υπηρεσιών λιανικής για να αποτελέσει 'διαισθητικό/ ενστικτώδες' εργαλείο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πελάτες για να βοηθηθούν, στην προτιμώμενη γλώσσα και να περιμένουν αντίστοιχη βοήθεια” ανέφερε σχετικά.
           
Τα OSHbot θα βοηθούν τους πελάτες να πλοηγούνται στα καταστήματα, καθοδηγώντας τους σε συγκεκριμένα προϊόντα και παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά αυτά (όπως τον τρόπο προώθησης και τη διαθεσιμότητα). Επίσης, στους προσεχείς μήνες τα ρομπότ θα είναι επίσης ικανά να επικοινωνούν με τους πελάτες σε πολλαπλές γλώσσες και να επιτρέπουν την επικοινωνία με καλύτερα καταρτισμένους εργαζομένους σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας, οι οποίοι θα είναι σε θέση να απαντούν σε πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις.

Όσον αφορά στους εργαζομένους, το OSHbot θα παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο υποστήριξης, απαντώντας σε απλές ερωτήσεις των πελατών, δίνοντας στους υπαλλήλους με αυτό τον τρόπο περισσότερο χρόνο για να εξειδικευτούν σε διάφορα πιο σύνθετα θέματα. Οι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για τους εργαζομένους περιλαμβάνουν επίσης διαχείριση απογραφής υλικού και διασύνδεση με συναδέλφους σε άλλες τοποθεσίες για σκοπούς συνεργασίας.

Το OSHbot ενσωματώνουν τεχνολογία σάρωσης που είχε αναπτυχθεί αρχικά για τον εξομοιωτή home improvement της Lowe’s, Holoroom. Ένας πελάτης μπορεί να σκανάρει ένα αντικείμενο χρησιμοποιώντας τη 3D sensing κάμερα του OSHbot. Μετά από τη σάρωση και την ταυτοποίηση του αντικειμένου (π.χ ενός ανταλλακτικού), το ρομπότ παρέχει πληροφορίες για το προϊόν στον πελάτη και βοηθά στην καθοδήγησή του όσον αφορά στην εύρεση του εν λόγω αντικειμένου στα ράφια του καταστήματος.

Το OSHbot αναπτύχθηκε μέσω συνεργασίας μεταξύ της Lowe’s Innovation Labs και της Fellow Robots, εταιρείας τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη αυτόνομων ρομπότ. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου