Μυστηριώδες αντικείμενο στο σύμπαν: Μία μαύρη τρύπα ή ένα παράξενο Supernova; (video)

Ένα αντικείμενο που παλαιότερα θεωρούνταν ένα σουπερνόβα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια μαύρη τρύπα που εκτινάσσεται από το γαλαξία της.

Διεθνής ομάδα ερευνητών αναλύοντας ένα τεράστιο όγκο δεδομένων από παρατηρήσεις επίγειων και διαστημικών τηλεσκοπίων εντόπισε μια μυστηριώδη πηγή φωτός σε απόσταση 90 εκ. ετών. 

Το φως αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές ανήκει σε κάποιο κοσμικό αντικείμενο την ταυτότητα του οποίου δεν μπορούν ακόμη να διακρίνουν. 

Αυτό γιατί όπως αναφέρουν το αντικείμενο αυτό παρουσιάζει ασυνήθιστη συμπεριφορά. Το αντικείμενο έλαβε την κωδική ονομασία SDSS1133.


Περαιτέρω παρατήρηση θα πρέπει να παρέχει μια οριστική απάντηση, αλλά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, το αντικείμενο είναι μοναδικό.

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει σε δύο πιθανές εξηγήσεις για την ταυτότητα του. 

Αν είναι ένα σουπερνόβα, είναι ένα νέο είδος που ακτινοβολεί για δεκαετίες, ενώ τα περισσότερα σουπερνόβα σβήνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο. 


Αν είναι μια μαύρη τρύπα, φαίνεται να είναι η σύνθεση δύο μαύρων τρυπών που συγκρούστηκαν, και ταυτόχρονα εκτινάχτηκαν από την συγχώνευση των μητρικών τους γαλαξιών.

thecuriosityofcat

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου