Ηλεκτρική μοτοσικλέτα «πιάνει» τα 387 χλμ/ ώρα

Σειρά ιστορικών ρεκόρ πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα η Εύα Χάκανσον, κάτοχος ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος, με την ηλεκτρική streamliner sidecar μοτοσικλέτα της, «Killa Joule».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας KillaCycle Racing (στην οποία ανήκει η Χάκανσον), η οδηγός με το «σπιτικής» κατασκευής όχημα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρική μοτοσικλέτα επιτυγχάνοντας κορυφαία ταχύτητα 382,219 χλμ/ ώρα και μέσο όρο two-way 387,328 χλμ/ ώρα. Το εν λόγω ρεκόρ την καθιστά επίσης την ταχύτερη γυναίκα- οδηγό μοτοσικλέτας στον κόσμο.

           
Σύμφωνα με την ομάδα KillaCycle Racing, το νέο ρεκόρ επίσης αποτελεί ρεκόρ και για κάθε είδος μοτοσικλέτας sidecar, περιλαμβανομένων των αντίστοιχων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 224,201 χλμ/ ώρα και το κατείχε ο Τζον Στιγκ.
             

«Πρόκειται για ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός» δήλωσε η Χάκανσον. «Είναι η πρώτη φορά μέσα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός αιώνα που ένα ηλεκτρικό όχημα κερδίζει την εσωτερική καύση σε ένα είδος οχήματος. Η τελευταία φορά  που συνέβη αυτό ήταν το 1899, όταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο ήταν το ηλεκτρικό “La Jamais Contente”, που οδηγούσε ο Καμίλ Τζενάτζι στα 65 μίλια ανά ώρα. Από τότε, η εσωτερική καύση κυριαρχούσε στα πάντα».


naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου